Védőmaszkokat adományozott a VIDEOTON

2020.10.09.
2021.02.22.
A VIDEOTON Holding ZRt. és a Masterplast Nyrt. az elsők között vette ki részét a koronavírus elleni védekezés támogatásából 20.000 darab polipropilénből készült védőmaszk legyártásával, melyhez a VIDEOTON 5 millió forinttal járult hozzá.

Az elkészült védőeszközöket nemcsak a fejér megyei szociális, egészségügyi és oktatási intézetekben osztották szét, hanem megyénkbe is juttattak belőle. A kezdeményezés részeként a két somogy megyei VIDEOTON tagvállalat a VIDEOTON Elektro-PLAST Kft. és a VIDEOTON Battery Technologies Kft. összesen 5000 védőmaszkot adományozott Kaposvár és Marcali városának.

Csütörtök délelőtt Szita Károly Kaposvár polgármestere 4000, Dr. Sütő László Marcali város polgármestere pedig 1000 darab maszkot vehetett át a VIDEOTON és a Masterplast képviselőitől.

A Masterplast Nyrt. további 100.000 darab maszk gyártásához biztosít ingyenesen alapanyagot bízva abban, hogy a mostani VIDEOTON-nal közös együttműködéshez hasonló módon más vállalatok is részt vállalnak a kezdeményezésben.

A speciális polipropilén műanyag maszkok tiszta, adalékmentes kivitelezéssel készülnek. Az eszköz többször használható, 60 fokos gépi mosással, szárítással, fertőtlenítőszerrel tisztítható, illetve a maszk belsejében található zsebbe extra védelemként további szűrőréteg illeszthető be. A fejgumizásnak köszönhetően a védőeszköz az orvosi maszkoknál kényelmesebb viseletet biztosít.