Magyar Akkumulátor Szövetség ülése a Marcali telephelyünkön

2022.04.12.
2022.04.12.
Marcali telephelyünk adott otthont április 6-án a Magyar Akkumulátor Szövetség Gyártók és Beszállítók Munkacsoport kihelyezett ülésének.

A szövetség fő célkitűzése a magyar akkumulátoripar fejlődésének és európai integrációjának előmozdítása. Ezen felül küldetésük az is, hogy elősegítsék az iparág részéről mutatkozó és várhatóan fokozódó szakemberigény kielégítését, hiszen az új betelepülő vállalatok ezres nagyságrendben várnának mérnököket, technikusokat és szakembereket. 

A marcali találkozón részt vettek a hazai gyártásban érdekelt cégek résztvevőinek delegáltjai. Dervalics Ákos, az EIT InnoEnergy country menedzsere és a munkacsoport vezetőjének köszöntője majd közös ebéd után Fábián Balázs ügyvezető igazgatónk rövid előadásban ismertette cégünk fő tevékenységeit és portfólióját, majd Fináncz Balázs akkumulátor üzletág menedzser, Gyimesi Attila üzemvezető és Patkás Simon mérnökség vezető mutatta be gyártóterületet, ahol vendégeink megtekinthették a mérnökeink által tervezett automata, és félautomata szerelősorokat működés közben. Végezetül a munkacsoport ülése zárta a napot. A Magyar Akkumulátor Szövetség alapító tagjaként fontosnak érezzük, hogy meghatározó szereplőként aktívan részt vegyünk az akkumulátorgyártással kapcsolatos eseményeken és stratégiában.