Így ünnepeltük az elmúlt 50 évet

2021.11.10.
2021.11.10.
2021. november 05. Hogy mi különleges ebben a dátumban? Az, hogy pontosan 50 évvel korábban avatták fel az Izzó utcában az akkor még Egyesült Izzólámpa és Villamossági Rt. (EIVRT) névre hallgató, Elektroncsőgyárként működő üzemet.

A gyár életében azóta több tulajdonosváltás is történt, sok nehézség és kihívás keresztezte az útját, de ez nem tántorított, inkább előre vitt minket. Mi sem példázza ezt jobban, mint hogy az elmúlt 25 évben a Videoton dolgozóinak létszáma közel négyszeresére, a saját tőke több, mint harmincháromszorosára, az árbevétel pedig a hatvanhétszeresére nőtt, ezzel a kaposvári tagvállalat a Videoton vállalatcsoport egyik legerősebb oszlopává vált – hangzott el a zárórendezvényen.

Hogy méltón megünnepeljük a fél évszázados születésnapot, egész hetes rendezvénysorozatot szerveztünk. Termék-, és fotókiállítással, a gyárépület fényfestésével, gyárlátogatással készültünk a lakosság számára. Elültettünk 50 fát a gyár területén, elhelyeztünk egy időkapszulát, melyet 2071-ben, a 100. évfordulón nyitnak majd fel a jövő dolgozói. A jubileumi hetet díszvacsora és tűzijáték koronázta meg.