A VIDEOTON szívügye a minőségi oktatás

2021.10.04.
2021.10.04.
A VIDEOTON kaposvári tagvállalata mindig is kiemelt figyelmet fordított a jövő műszaki szakembereinek képzésére és a képzés körülményeinek biztosítására.

Az idén 50 éves gyárunk nem első alkalommal támogatja a Kaposvári SZC Eötvös Loránd Műszaki Technikum és Kollégiumot. Volt, hogy 3D nyomtatóval igyekeztünk felkészíteni a diákokat a versenyképes tudás megszerzésére. Máskor pedig négy-négy forrasztóállomást kiszolgálni képes beépíthető modern elszívó berendezéssel támogattuk az intézményt.

A mostani alkalommal pedig egy sokoldalúan felhasználható, a VIDEOTON vállalatcsoport által gyártott asztali 2D lézervágót valamint a hozzá tartozó légszűrő berendezést adományozott cégünk az Eötvösnek. A mintegy másfél millió forint értékű felajánlásnak köszönhetően a tanulók számára elérhető közelségbe került a különböző anyagok biztonságos és precíz lézeres megmunkálása, amely az ipar minden területére ideális, mert nagyfokú rugalmasságot és a feldolgozható anyagok teljes spektrumát a dinamikus teljesítménnyel ötvözi. 

„A minőségi oktatás minden gyermeknek jár. Ma már nem csak az a kérdés, hogy milyen tudást adjunk át. Legalább ilyen fontos az is, hogy jövőbemutató eszközök segítségével közvetítsük az ismereteket a felnövekvő nemzedékek számára. 50 éves fennállásunk óta elkötelezettek vagyunk az innovatív, minőségi oktatás mellett.” – emelte ki Fábián Balázs ügyvezető az átadó során.