A VIDEOTON nyit az orvostechnikai eszközök gyártása felé

2021.01.27.
2021.02.22.
A VT ES Kft a VIDEOTON vállalatcsoporton belül másodikként – a Videoton Elektro-PLAST Kft-t követően – megszerezte az ISO 13485 orvostechnikai eszközök minőségirányítását előíró szabványt.

A kaposvári VIDEOTON Elektro-PLAST Kft. 2016-os minősítése után 2021. év elején a késztermékek szerelésével, kis- és közepes sorozatú lemez alkatrészek gyártásával és porfestésével, illetve Auto ID rendszerek fejlesztésével és disztribúciójával foglalkozó székesfehérvári VT ES Kft. kapta meg az ISO 13485 minősítést.

A VT ES Kft. székesfehérvári telephelyén a tanúsító audit során kétféle terméktípus gyártási folyamatán keresztül sikerült a minőségirányítási szabványoknak megfelelni, így három termék (két féle légfüggönyös kabinet, és egy elszívó) szerelésére érvényes a minősítés. A tanúsítás így az aktív, nem beültethető orvostechnikai eszközök alegységeinek mechanikai / elektromechanikai szerződött gyártására vonatkozik.

A VT ES Kft. eltökélt célja a tanúsítás megszerzésével, hogy minél több új partnerrel alakítson ki együttműködést ebben a piaci szegmensben is, ahol kaposvári tagvállalatunk, a VIDEOTON Elektro-PLAST Kft. már rendelkezik meglévő tapasztalatokkal. A főként késztermék szereléssel és műanyag fröccsöntéssel foglalkozó vállalat esetében 2021-ben egy újabb együttműködés indul sebészi robotok kezelőszervéhez történő műanyag alkatrészek gyártása területén.