Családbarát munkahely lett a VIDEOTON

2020.09.24.
2021.02.22.
Mind a VIDEOTON Elektro-PLAST Kft, mind a VIDEOTON Battery Technologies Kft. elnyerte a Családbarát Munkahely tanúsító védjegy első, bronz fokozatát.

Az értékelési szempontok között számos olyan fontos kérdés is szerepelt, mint az atipikus foglalkoztatás, a szociális juttatások, a megfelelő munkakörülmények biztosítása, a szűrővizsgálatok, a képzések és tréningek szervezése, valamint a családi programok vagy a közösségépítés.

A védjegy elnyerésével bebizonyítottuk, hogy a VIDEOTON Kaposváron és Marcaliban is gondoskodó munkáltató. Tisztában vagyunk vele, hogy legjobban az elkötelezett, kiegyensúlyozott munkavállalókra számíthatunk, hiszen a család és a munkahely összehangolásával a munkaadó és a munkavállaló is nyer. Éppen ezért családbarát szemlélettel szervezzük mindennapjainkat annak érdekében, hogy csökkentsük az elvárásokból és a családi környezet igényeinek összeütközéseiből fakadó konfliktusokat.Kaposváron és Marcaliban is a legnagyobb foglalkoztatók közé tartozunk, de ugyanakkor igyekszünk megőrizni emberközpontúságunkat is. Táborokat, programokat szervezünk, szociális juttatásokat biztosítunk, mind például a közelmúlt iskolakezdési támogatása. Több munkatársunk részmunkaidőben dolgozik, tekintettel vagyunk kismamáinkra, akik számára külön műszakot indítottunk, valamint rugalmasan állunk dolgozóink igényeihez, esetleges problémáihoz. Mindezeken felül foglalkozunk dolgozóink egészségével is: szűrővizsgálatok és sportolási lehetőségek széles köre érhető el vállalatunk juttatási csomagjában. Rendszeres céges rendezvényeinkkel pedig az összetartást erősítjük.

Eredményeinket nem csupán a kiszállított termékek, alkatrészek számában, gyorsaságában, illetve a költséghatékonyságban mérjük, hanem munkatársaink elégedettségében is. Olyan feltételeket próbálunk teremteni munkatársainknak, ahol jól érzik magukat és a feladataikat össze tudják egyeztetni a családi életükkel.

Ezt a vállalati hozzáállást ismerte el Magyarország Kormánya megbízásából a Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft.