Mérnöki szolgáltatások

Mérnöki szervezetünk már a termékfejlesztés korai fázisában is szakszerű támogatást nyújt, legyen szó új termékről, alkatrészről vagy termékmegújításról.

Vevőink rendelkezésére állunk megvalósíthatósági analízis, 3D alkatrész modellek elkészítésében, a részletek kidolgozásában, 2D dokumentáció kivitelezésében egyaránt. Az elektronikai, mechanikai és pneumatikai tervezést a legkorszerűbb CAD szoftverekkel végezzük. Igény esetén a VIDEOTON támogatásával további mérnöki szolgáltatásokat is biztosítunk. Partnereink többségével már részt vettünk közös termékfejlesztési projektekben. Legjelentősebb munkáink között egyaránt szerepelnek háztartási készülékek és akkumulátorcsomagok.

Mérnöki szolgáltatásaink

3D Technológiák

  • 3D SZKENNELÉS

Ipari csúcskategóriás mérőrendszerünkkel bármilyen színű, anyagú vagy geometriájú tárgyakat digitalizálhatunk.

  • REVERSE ENGINEERING

Akár pontos adatok hiányában is helyreállítjuk az alkatrészek eredeti geometriáját, valamint a termékek teljes felületét digitalizálni tudjuk CAD modellek nélkül is.

  • 3D NYOMTATÁS

Professzionális 3D nyomtatónkkal pontos és részlet gazdag modelleket készítünk akár milliméter vastag falakkal, festhető felületekkel és 28 mikrométeres rétegekkel.

Gyártásfejlesztés

Gyártásfejlesztési csapatunk gyártást segítő eszközök, részben vagy teljesen automatizált szerelősorok, teszterek, célgépek és kiegészítők flexibilis tervezését és kivitelezését végzi. A fejlett szoftverekkel történő tervezés során kiemelten kezeljük az ergonómiai, munkavédelmi, gazdasági és környezetvédelmi szempontokat, de a termékspecifikus szereléshez illeszkedő tervezés (DfA) eredményeit is figyelembe vesszük. Az általunk tervezett gépek, teszterek teljes körű beüzemelését, tanúsítását is elvégezzük.

Az új gépek tervezése mellett természetesen folyamatosan felülvizsgáljuk, szüntelenül fejlesztjük meglévő gépparkunkat és gyártási folyamatainkat. Kulcsfeladatunknak tekintjük az utóbbiak hatékonyságának, elsősorban automatizálással történő növelését, illetve a meglévő technológiák fejlesztését.

Szerelősorok, folyamatautomatizálás

  • szerelő jig-ek és asztalok a kis volumenű gyártáshoz
  • részben automatizált szerelősorok
  • automatizált szerelősorok a nagy volumenű megrendelések teljesítéséhez

Teszterek és célgépek

  • élettartam-, funkció-, vég-, szivárgás-, kapcsoló-nagyfeszültség- és kalibrációs teszterek
  • automata szerelő-, ellenállás- és lézerhegesztő gépek, speciális célgépek

Mérnökeink által tervezett és kivitelezett félautomata akkumulátor szerelősor