Beszerzés, szerszámoztatás, logisztika

Beszerzési szervezetünkben szakképzett, több nyelvet beszélő, tapasztalt munkatársak dolgoznak. Beszállítóink között jelentős és egyre növekvő számban találhatók hazai vállalatok, de kapcsolataink túlnyomó részt az Európai Unió, valamint a Távol-Kelet országaiból kerülnek ki.

Beszerzés

Stratégiai beszerzői csapatunk amellett, hogy felkutatja az új, innovatív és versenyképes beszállítókat, nagy hangsúlyt fektet a meglévő beszállítói bázis folyamatos fejlesztésére is. Az egység kiemelt feladata a stratégiai partnerkapcsolatok kiépítése, melyet a cégvezetés piac-orientált gondolkodásmódja támogat.

Az Operatív beszerzési csoport tevékenységi körébe tartozik az üzemek alapanyaggal, alkatrészekkel és egyéb, a késztermékekbe be nem épülő rezsianyagokkal való ellátása, a zökkenőmentes és tervszerű gyártás biztosítása. Beszerzőink mintegy 700 beszállítóval állnak napi kapcsolatban, szoros együttműködésben a gyártókkal és értékesítőkkel.

Rendeléseinket és hosszú távú előrejelzéseinket integrált vállalatirányítási rendszerünk beszerzési modulja segítségével adjuk ki. Folyamatosan igazodunk a vevői rendelések alakulásához, biztosítva ezzel partnereink igényeinek teljes körű kielégítését, törekedve az optimális készletszint elérésére.

Szerszámoztatás

Nagy tapasztalattal rendelkező munkatársaink a fröccsöntő szerszámok tervezését, kivitelezését egyaránt végzik. A termékfejlesztés fázisától együttműködünk vevőinkkel; a folyamatos nyomon követés, a szerszámpróbák lebonyolítása, a gyakori személyes kontroll a biztosítéka a minőségi fröccsöntő szerszámoknak.

Cégünk hosszú időn át szerszámgyártóként is működött. Ugyan a fröccsöntő szerszámokat ma már európai és kínai beszállítóinkkal gyártatjuk le, de szakembereink a mai napig rendelkeznek a szerszámoztatáshoz szükséges tudással és tapasztalattal. A versenyképes és vevőhöz szabott árazás érdekében, magyar, európai és távol-keleti beszállítóinkkal is együtt dolgozunk. Teljes adminisztrációt és menedzsmentet folytatunk az egyes projektekben az első termékmodelltől, a teljes jóváhagyásig, a sorozatgyártás indulásáig. A mintegy 1100 szerszám magas színvonalú megelőző karbantartásán túl az esetleges módosításokat és optimalizálásokat saját szerszámműhelyünkben végezzük. Műhelyünk CNC-vezérelt (szikraforgácsolók, marógép és eszterga) gépekkel, illetve lézerhegesztővel is felszerelt.

Logisztika

  • 2600 tonna feldolgozott granulátum évente
  • 11 000 raklap tárolókapacitás
  • 40 bejövő kamion hetente
  • 25 kimenő kamion hetente
  • az összes Nemzetközi Kereskedelmi Feltétel által meghatározott klauzula kezelése az EXW-től a DDP-ig a bejövő és kimenő áruforgalom számára